Kementerian Pelajaran Malaysia, melalui Surat Pekeliling Ikhtisas Bil.7/1999 bertarikh 10 Jun 1999, telah menyarankan bahawa semua sekolah menengah di seluruh negara supaya menubuhkan Kelab Pencegahan Jenayah.

Saranan penubuhan kelab ini adalah bertujuan untuk membangkitkan kesedaran dan kepekaan murid terhadap kemungkinan wujudnya gejala antisosial di sekeliling mereka.

Seterusnya, diharapkan agar kerjasama yang erat antara pihak sekolah dan polis dapat diselaraskan dalam usaha membanteras perbuatan jenayah sama ada di dalam atau di luar kawasan sekolah..

“MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MEMERANGI”


Maklumat KPJ

My photo
Gombak, Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Blog Kelab Pencegahan Jenayah SMKGS... blog ini ditubuhkan pada 3 Januari 2011 dengan bantuan Guru dan AJK Tertinggi KPJ 2011. Blog ini diwujudkan sebagai saluran penyampaian maklumat serta tempat perkongsian pendapat antara KPJ sekolah - sekolah seluruh Malaysia. Sudi - sudikanlah menjadi Followers serta meninggalkan komen2 yang membina bagi membantu mencegah jenayah serta meningkatkan kualiti blog serta KPJ SMKGS.

Thursday, January 27, 2011

Mesyuarat AJK Pertama (27 Januari 2011)

hari ini berlangsung mesyuarat Ahli Jawatankuasa KPJ sesi 2011 untuk kali pertama. (tiada gambar diambil, insyaAllah pada perjumpaan akan datang ahan menyusul bersama gambar.

agenda mesyuarat hari ini adalah:
1. pemberitahuan mengenai perubahan jawatankuasa
2. merancang aktiviti sewaktu perjumpaan
3. merancang program sepanjang tahun serta membahagikan tugas perlaksanaan kerja
4. berbincang tentang projek terdekat iaitu pameran join venture dengan PPDa

mesyuarat AJK Pertama ini dipengerusikan oleh Cik Azniwati tetapi next time akan dipengerusikan oleh Pengerusi KPJ dan guru hanya akan bertindak sebagai pemudah cara.

Cik Azniwati: doa saya moga KPJ dapat menjalankan sekurang2nya 80% daripada program yang dirancang. ini bagi memastikan KPJ tidak terkubur dan masih meniti dibibir warga SMKGS... InsyaAllah semua ini akan tercapai dengan adanya kerjasama daripada semua Ahli dan kita semua adalah satu keluarga.
= BERSAMA MENCEGAH JENAYAH! =

No comments:

Post a Comment